Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép, miután az egyik utas bevizelt

2023. április 18., kedd 19:35

Egy 55 éves férfit egy életre kitiltott a Jet2 közlekedési vállalat, miután állításuk szerint a Glasgow-ból Tenerifére tartó járat alatt az utastérben vizelt, valamint „agresszív” és „gyalázatos” viselkedést tanúsított.

A férfi komoly fennakadást okozott, mivel az utastérben vizelt, megijesztve a gyerekeket és az utastársakat a Glasgow-ból induló gépen. Most a légitársaság úgy döntött, hogy az 55 éves férfit életfogytiglani eltiltással sújtja, és egy esetleges „öt számjegyű” pénzbírságra bünteti (fontban mérve). 

A rendbontó viselkedés miatt kényszerleszállást kellett végrehajtani, a nyaralókat portugáliába, a farói repülőtérre irányították, ahol a rendőrség leszállította a férfit.

A Jet2 szóvivője azt állította, „a férfi magatartását az agresszivitás, a tiltott alkoholfogyasztás, más utasok, sőt gyermekek megfélemlítése, valamint illegális szerek gyanús kezelése és az utastérben való vizelés jellemezte”.

Miután kirakták, az ügyfeleknek Faróban ki kellett szállniuk a repülőgépből, hogy a repülőgépet megtisztítsák, mielőtt Tenerifére indulna. Ez amellett, hogy késedelmet okozott a jól megérdemelt tenerifei nyaralásukat váró ügyfeleknek, azt is jelentette, hogy a Teneriféről Glasgow-ba visszautazó ügyfeleknek a repülőgép késői érkezése miatt még egy éjszakát a célállomáson kellett eltölteniük

– olvasható a cég közleményében.

A Jet2 és a Jet2holidays vállalat éjszakai szállást és frissítőket biztosított az érintett ügyfelek számára, de az incidens így is komoly kellemetlenségeket okozott a fedélzeten tartózkodó utastársaknak és családoknak – írja a Mirror.

A légitársaság megerősítette, hogy megpróbálja behajtani az elterelés miatt felmerült költségeket, amelyek valószínűleg öt számjegyű összeget tesznek ki. Ez magában foglalja az összes utas és a személyzet szállodai elhelyezését, a repülőtéri díjakat, az üzemanyagköltségeket és a takarítási költségeket.

Rovatok