Index Vakbarát Hírportál

Döntött a bíróság: megalapozatlanul menesztették a kárpátaljai iskolaigazgatót

2023. április 20., csütörtök 05:53

Még januárban menesztették Schink Istvánt a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola éléről Kárpátalján. A magyar oktatási intézmény elbocsátott igazgatója a bírósághoz fordult, ahol igazságot szolgáltattak az ügyében.

Amint arról januárban az Index is beszámolt, egy friss rendeletre hivatkozva eltávolította a magyar zászlókat több közintézményről az ukrán rendőrség, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatója pedig indoklás nélkül, egyik napról a másikra kapta kézhez a menesztését.

Az elbocsátást követően a magyar oktatási intézmény pedagógusai azt kérték Andrij Balogától, Munkács polgármesterétől, hogy helyezze vissza Schinket az igazgatói posztjára, azonban nem jártak sikerrel.

A Karpatalja.ma viszont szerdán arról adott hírt, hogy 

a Munkácsi Járási Bíróság azonnali hatállyal visszahelyezte posztjára Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola menesztett iskolaigazgatóját.

A lap beszámolója szerint az elbocsátott igazgató a bírósághoz fordult, hogy igazságot szolgáltasson az ügyében. A bíróság végül kimondta: Schink István menesztése megalapozatlannak bizonyult. A határozatot követően a Munkácsi Kistérség Tanügyi Osztálya visszahelyezte őt igazgatói tisztségébe.

Rovatok