Index Vakbarát Hírportál

Kőolajvezetéket loptak Romániában, ócskavasként akarták eladni

2023. április 20., csütörtök 18:30 | aznap frissítve

Romániában, a Prahova megyéhez tartozó Soimari településen ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást a helyi rendőrség. A tolvajok egy mintegy 40 méter hosszú kőolajvezetéket loptak el.

A vezetékből később kőolaj szivárgott a talajba és egy közeli vízfolyásba is. Az elkövetőket sikerült hamar kézre keríteni, akik a rendőröknek azt mondták: azt hitték, a vezetéket már nem használják. Azt is bevallották, hogy ócskavasként akarták értékesíteni a megfújt vezetéket.

A férfiak ellen lopás és környezetszennyezés miatt indult eljárás. Romániában nem ez volt az első furcsa bűncselekmény: februárban például egy teljes hidat loptak el a Suceava megyei Luncucoara település határában.

A híd 2,5 méter hosszúságú betoncsövekből állt, ezeket két sorban helyezték egymásra, egyenként 6-6 darabot. Felépítményként pedig föld és kavics szolgált – írta meg a newsbucovina.ro.

A csöveket aztán egy helyi lakosnál találták meg, aki a közelben lakott. A környék térfigyelő kamerái megörökítették azokat a pillanatokat, amikor a hidat szétszedték, majd ellopták, így könnyen be tudták azonosítani a tolvajokat, akiket már el is fogtak.

Rovatok