Index Vakbarát Hírportál

Gyümölcsökkel dobálózó támadókat keresnek Angliában

2023. április 21., péntek 17:23

A rendőrség nyomozást folytat egy sor olyan támadássorozat ügyében, amelyben gyümölcsöt dobáltak a gyalogosokra – egy személyt súlyosan megsebesített egy fejére célzott paradicsom.

A nyilvánvalóan indokolatlan támadások a kelet-sussexi Eastbourne-ben és Hastingsben történtek.

A rendőrség szerint hét alkalommal dobtak almát és más „ismeretlen lövedéket” egy járműből. Az áldozatok között feltehetően nincs kapcsolat. A rendőrök szemtanúk jelentkezését kérték.

A bizarr támadások közé tartozott, hogy április 12-én a hastingsi Bohemia Roadon sétálva egy személyt arcon dobtak egy almával.

Egy másik személyt egy paradicsommal dobtak karon, miközben az eastbourne-i Firle Roadon sétált a következő este – írja a BBC.

Ugyanezen a napon később további két támadás történt a hastingsi The Bourne-ban, az egyik személyt egy paradicsommal, a másikat pedig egy ismeretlen tárggyal dobták fejbe – mindkettő súlyos sérüléseket okozott.

A támadások többsége a nappali órákban történt, amikor az áldozatok egyedül voltak a szabadban és nyilvános helyeken. Az áldozatok minden esetben a napi rutinjukat végezték, amikor megütötték őket olyan tárgyakkal, amelyeket feltehetően egy járműből dobtak el vagy lökhettek ki. Az egyes áldozatok között nem állapítottak meg kapcsolatot, azonban úgy gondoljuk, hogy ezek az esetek egy sorozat részei

– mondta a sussexi rendőrség szóvivője.

Magyarországon rájár a rúd a paradicsomtermesztőkre

Korábban beszámoltunk róla, hogy rájár a rúd a hazai paradicsomtermesztőkre: nem elég, hogy túlkínálat veszélye fenyegeti a hazai piacot, de egy újabb növénybetegség is megjelent, ami a Nébih szerint akár százszázalékos terméskieséshez is vezethet.

Európában először 2015-ben azonosították a Ralstonia pseudosolanacearum nevű baktériumot. A többek között a paradicsomra is veszélyt jelentő betegség idén már Magyarországon – Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala vármegyében – is megjelent. A fertőzés eredetét egyelőre vizsgálják, és megelőző tapasztalatok híján kémiai védekezési lehetőség sincs rá. Elterjedése súlyos gazdasági károkat okozhat.

Rovatok