Index Vakbarát Hírportál

Vírusként terjed az interneten a gorillafejű hal fotója

2023. április 22., szombat 10:21

Egy bizarr fotó megjelenése után ismét felkapott lett a gorillahalról szóló városi legenda, mely szerint a hatalmas méretű lénynek, amelynek majomszerű arca van, a bálnahús a kedvenc eledele.

Mike Holston zoológus is megosztotta azt a képet, amelyen egy férfi tartja a kezében a hatalmas halat, amit állítólag Trinidadban fogtak ki a vízből.

„Nagyszerű fotó készült a gorillahalról. A felnőtt hímek általában nagyra megnőnek, ez a példány bálnabébiket evett ezen a télen, teljesen kimaxolta a méretét!” – írta a kép mellé a Daily Star szerint.

Volt olyan, akit azt állította, hogy a gorillahal a szárazföldön is képes lélegezni. Azonban többen is hangot adtak szkepticizmusuknak, egy kommentelő megjegyezte, hogy ráguglizott erre a lényre, de a kereső nem dobott ki több képet róla.

„Ha valaki alaposan megnézi a fotót, rájöhet, hogy abba photoshoppal belenyúltak. A kenuban ülő férfi valószínűleg valami mást tartott a kezében. A manipulált kép már-már hihető, így az internet értetlenül állt az eset előtt. A gorillahal azonban a valóságban nem létezik” – írta meg a Sportskeeda.

Bár a kép pontos forrása nem tisztázott, azt néhány népszerű profil a Twitteren és az Instagramon is megosztotta, így vírusként kezdett terjedni a közösségi oldalakon.

Rovatok