Index Vakbarát Hírportál

Medvecsalád randalírozott Székelyudvarhelyen, a frászt hozták a lakosokra

2023. április 22., szombat 17:12

Négytagú medvecsalád közelítette meg a lakóházakat Székelyudvarhelyen: egy anyamedve három gyermekével. A helyiek megpróbálták elkergetni az állatokat, de a bocsok felmenekültek egy fára, és jó ideig ott is maradtak.

Mikor a környék lakói észrevették az anyamedvét és a három medvebocsot mintegy 200 méterre a házaktól, azonnal megpróbálták őket elriasztani. A ragadozó erre el is menekült, és eltűnt a bozótosban.

A bocsok azonban csak a legközelebbi fenyőfáig futottak, amire gyorsan fel is másztak.

Ezt követően a halálra rémült kölykök órákig nem voltak hajlandóak elmozdulni a fáról. A helyieket a rendőrség munkatársai távol tartották a helyszíntől, ahova vadászok, csendőrök és tűzoltók is érkeztek. A szakemberek hőkamerás drónnal is keresték az anyamedvét, és órákon át figyelték a bozótost – sikertelenül.

Délutánra aztán medvebocsok megnyugodtak, és lemásztak a fáról, de azután – a sűrű bokrok miatt – szem elől tévesztették őket a vadászok – számolt be a hirado.hu. Így nem tudni, hogy a bocsok megtalálták-e az anyamedvét. 

A székelyföldi településeken nem kifejezetten ritka jelenség, hogy medvék kószálnak a lakott területeken. Székelyudvarhelyen csütörtökön este például a város másik részéről kergettek el egy medvét, néhány hónappal ezelőtt pedig a belváros utcáin rohanó kifejlett példányt sikerült elűzniük a rendőröknek. 

Rovatok