Index Vakbarát Hírportál

Átúszta a Dunát egy elszökött tehén, aztán a gazdája lelőtte

2023. április 22., szombat 17:53

Egy német gazda egyik tehene szombaton elszaladt, belevetette magát a Dunába, majd végül egy bányában kötött ki. Az állat jelenlétét túl veszélyesnek tartották a közeli gyorsforgalmi út mellett, ezért a lelövése mellett döntöttek.

Szombaton reggel 9 óra körül a németországi Saxen közelében egy gazda a szarvasmarhacsordáját hajtotta. Az egyik, 300 kiló körüli súlyú állat azonban hirtelen megszökött. Miután átfutott a mezőn, elért a Duna-parti vasút vágányaihoz. Ezeken is áthaladt, majd

beleugrott a Dunába, és átúszott az Alsó-Ausztriában lévő túlpartra.

A tehén egy ardaggeri vállalat telephelyén ért a partra. Bár nagyon legyengült, de még mindig képes volt átfutni egy aluljárón keresztül a helyi kőbányába.

Először felmerült, hogy csak elaltatják a tehenet, de az állatorvos szerint akár fél óráig is eltarthatott volna, amíg a gyógyszer hatni kezd. Ez túl nagy kockázatot jelentett, mivel a bánya egy forgalmas út mellett van, és balesetveszélyes lett volna, ha kiszalad oda az állat.

A veszély miatt úgy döntöttek, hogy inkább lelövik az állatot. A gyilkos lövést maga a tulajdonos adta le – írta meg a Kronen Zeitung.

Rovatok