Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a különleges megjelenéséről is híres sztárügyvédet

2023. április 22., szombat 13:30

Az ügyészség elrendelte Inez Weski letartóztatását: a 68 éves holland sztárügyvéd a gyanú szerint beépült egy bűnszervezetbe, és mindent megtett, hogy a tagokat távol tartsa a börtöntől.

A banda állítólag aktívan részt vesz a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben, emellett pénzmosásban is utazik. A letartóztatás végrehajtásakor Weski ügyvédi irodáját és magánlakását is átkutatták a nyomozók, írja a Bild.

Weski az ügyfélkörén kívül extravagáns megjelenésével is kitűnt a pályatársai közül: mindig feketébe öltözik, és sötét sminket visel.

Nemrégiben Hollandia egyik legbefolyásosabb drogfőnökét (Ridouan Taghi) képviselte. A gyanú szerint az általa irányított banda több embert is megölt az elmúlt években. Az ügyvédnő állítólag napi kapcsolatban állt a maffiafőnökkel, akit bizalmas információkkal is ellátott.

Taghi korábbi védőügyvédje (aki rokona a férfinak) már börtönben ül, őt az év elején öt és fél év szabadságvesztésre ítélték. A bíró megállapította, hogy az ügyvéd kulcsszerepet játszott a drogbanda életében.

Az eljárás során arra a kérdésre keresték a választ, hogy az ügyvéd kényszer hatására adta-e át az információkat, vagy szabad akaratából cselekedett. Weski esetében ugyanez a helyzet.

A Taghi csoportja ellen indított, úgynevezett „Marengo”-per lázban tartotta Hollandiát: a koronatanú Nabil B. környezetében több gyilkossági kísérlet is történt. Például 2021 nyarán megölték Peter R. de Vries bűnügyi riportert, aki Nabil B. bizalmasa volt. A vád tanújának testvérét és védőügyvédjét, Derk Wiersumot szintén meggyilkolták.

Rovatok