Index Vakbarát Hírportál

Családi ház tetejére csapódott egy száguldó autó

2023. április 23., vasárnap 18:08

Egy autó a levegőbe emelkedett, majd belecsapódott egy családi ház emeletébe Észak-Kaliforniában, a Sierra Nevada hegylábainál – közölték a helyi hatóságok.

Még az előző vasárnap kapták a szokatlan bejelentést, miszerint egy autó a Placer megyei Robbers Ravine úton, a 80-as autópálya közelében lévő ház felső emeletének ütközött – közölték a tűzoltók egy Facebook-bejegyzésben, amelyben fotókat is közzétettek az esetről.

A jármű először egy fának ütközött neki,

majd arról lepattanva repült bele az út szintje alatti lejtőn álló házba.

A Cal Fire által közzétett fotókon látszik, hogy az autó a ház kocsibeállójának tetején landolt, szétzúzva a tetőt és betörve a felső emelet ablakát. A tűzoltók egy kötélrendszer segítségével mentették ki a jármű sofőrjét. 

Az autót vezető nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a Kaliforniai Autópálya-rendőrség szerint. A járőrök szerint a sofőr óriási sebességgel száguldott, mikor a házba csapódott. A rendőrök vizsgálják, hogy a balesetben szerepet játszott-e a kábítószer vagy alkohol.

A ház jelentős károkat szenvedett, és rengeteg javításra szorul, ami valószínűleg több százezer dollárba fog kerülni, ezért a lakók számára létrehoztak egy GoFundMe-oldalt – írja a San Francisco Chronicle.

Bob Arant, a ház tulajdonosa elmondta, hogy ő és felesége – szerencsére – nem voltak otthon, amikor a baleset történt. Mivel a lakásbiztosítása biztosan nem fedezi a baleset okozta károkat, reméli, hogy a bajt okozó sofőr biztosítása majd fogja – tette hozzá.

Rovatok