Index Vakbarát Hírportál

Hátborzongató pillanatokat éltek át a magasban a hullámvasút utasai

2023. április 24., hétfő 10:40

A híres blackpooli „The Big One” utasai kénytelenek voltak lesétálni a hullámvasútról, amikor az heteken belül másodszor állt meg menet közben. A Pleasure Beach látogatóit egy hatalmas lépcsősoron sétáltatták lefelé.

A rémült utasokat egy hatalmas lépcsősoron látták lefelé sétálni, amint elhagyják a hullámvasutat, amikor helyi idő szerint vasárnap délután 3 óra körül megállt a szerkezet – jelentette a Manchester Evening News.

Egy szóvivő arról tájékoztatott, hogy a „The Big One” az eset után nem fogadott több látogatót, de azt nem közölte, hogy az mennyi ideig lesz zárva.

„Egy kocsi volt a síneken, és láttuk, hogy az emberek lesétálnak a pályáról” – mesélte egy szemtanú, melyről a Mirror számolt be.

A hónap elején az ikonikus hullámvasút egyszer már leállt. Április 11-én a személyzet tagjai arra kérték a hullámvasút utasait, hogy sétáljanak vissza a kiindulópontig. A hullámvasútnak a nap hátralévő részében zárva kellett maradnia.

A 72 méter magas hullámvasút 1994-es megnyitásakor a világ legmagasabb és legmeredekebb hullámvasútja volt.

A mintegy 12 millió fontba kerülő hullámvasút tavaly szeptemberben és májusban is leállt. Az akkor készült drónfelvételeken látható volt, ahogy a személyzet tagjai felmásznak a lépcsőn, hogy megnyugtassák az utasokat.

Rovatok