Index Vakbarát Hírportál

Wagner-vezér: Mindenkit megölünk

2023. április 24., hétfő 16:46

Többé nem ejtünk foglyokat, mindenkit megölünk – fogalmazott Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-zsoldoscsoport vezetője, aki az üzenetében azt is kifejtette, hogy semmilyen nemzetközi egyezményt nem szegnek majd meg, hiszen foglyokat továbbra sem ölnek. Csak egyszerűen foglyokat nem ejtenek.

Az alábbi üzenetet küldte Telegram-csatornáján az ukrán katonáknak Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-zsoldoscsoport vezetője:

Többé nem ejtünk foglyokat, mindenkit megölünk.

Prigozsint az a videó bőszítette fel, amelyen állítólag az látható, hogy két ukrán katona lelövi az orosz foglyokat, akiket őrizniük kellett volna. A Wagner-zsoldoscsoport vezetője azt is hozzátette, hogy egyelőre nem tudják, kiket lőhettek le a videón, ugyanakkor feltehetően a zsoldosokhoz tartoztak az áldozatok. 

Foglyokat továbbra sem ölnek

Jevgenyij Prigozsin hangsúlyozta, hogy semmilyen nemzetközi egyezményt nem szegnek majd meg, foglyokat továbbra sem ölnek. Ám egyszerűen csak nem ejtenek foglyokat,

mindenkit megölnek a harctéren.

Az orosz–ukrán háború kirobbanása óta gyakorlatilag mind a két harcoló fél azzal vádolja a másikat, hogy hadifoglyokat végez ki. 

A The Moscow Times című lap szerint Prigozsin továbbra is tagadja, hogy ehhez köze lenne a zsoldosseregének, pedig több egykori dezertáló katona is az általuk parancsra elkövetett kegyetlenségekről számolt be, például kisgyermekek agyonlövéséről. 

Rovatok