Index Vakbarát Hírportál

Magyar tervezők alkotásain ámul a világ

2023. április 25., kedd 21:13

Több mint százezer látogató vett részt április 17. és 23. között a milánói divathéten, amelyen a magyar formatervezők és iparművészek is bemutatkozhattak.

Az olasz divathét két helyszínén, az Alcován és a Rossana Orlandi Galériában negyven magyar dizájnermárka mutatkozott be – közölte a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) kedden az MTI-vel.

A rendezvényt Milánó több helyszínén rendezik meg, ahol több ezer kiállító mutatja be bútorait és lakberendezési kiegészítőit a dizájn iránt érdeklődő közönségnek.

Az Alcován 37 magyar tervező és iparművész 121 tárgya kapott helyet, ahol egy 150 négyzetméteres térben volt látható a Budapest Select kiállítás.

Bonta Gáspár, a bemutató kurátora egy hat részre tagolt koncepciót tervezett, amelynek fő üzenete, hogy a kortárs tárgyakhoz tradicionális történetek fűződnek, valamint az innováció és a technológia ötvözése a tradicionális anyaghasználattal jelentheti a magyar dizájn jövőjét.

A közlemény idézi Forintos-Szűcs Anitát, az MDDÜ vezérigazgató-helyettesét, aki szerint a magyar tervezők alkotásai felkeltették a nemzetközi szakma figyelmét, és több világhírű bemutatóhely is érdeklődött a Budapest Select válogatás iránt.

„Nagy megtiszteltetés és szakmai visszaigazolás számunkra, hogy közülük Rossana Orlandival működhetünk együtt, akinek galériája az elmúlt 20 évben az avantgárd és eklektikus tervezés egyik legmeghatározóbb helyszínévé vált, ezek a stílusjegyek pedig a magyar tervezőktől sem állnak távol” – tette hozzá.

Kifejtette, hogy az ügynökség abból a célból hozta létre a Budapest Select ernyőmárkát, hogy az egyéni jellemzők megtartása mellett, erős és egységes kommunikációval, nagyobb láthatóságot biztosítson a magyar márkák számára.

Az Alcován showroomok képviselői, belsőépítészek, építészek, egyéni vásárlók és szakmai újságírók egyaránt megjelentek, a magyar tervezők munkáiról pedig olyan nemzetközi lapok is beszámoltak, mint az olasz

A Rossana Orlandi galériatulajdonos által személyesen kiválasztott három tervező nyolc terméke a Rossana Orlandi Master Galériájában, a Rocollectible design című kiállítás keretében is megtekinthető volt.

Rossana Orlandi több mint 20 éven keresztül a divatvilágban dolgozott, ezután tért át a dizájn területére.

Számos tehetséget fedezett fel, ezért jelent elismerést, hogy a kiválasztott magyar tervezők termékei a továbbiakban is megtalálhatók lesznek Rossana Orlandi galériájában.

Az MDDÜ célja, hogy a jövőben további nagy nemzetközi designrendezvényen és vásáron nyújtson bemutatkozási lehetőséget a magyar tervezőknek, írja az MTI.

Rovatok