Index Vakbarát Hírportál

Sergio Ramos keményen beleszállt Elon Muskba

2023. április 26., szerda 09:34

Sergio Ramos a Twitteren szidta Elon Muskot, amiért eltávolította a kék pipát a profiljáról. Megosztott néhány aljas gyalázkodást is, amit a platformon kapott.

A hét elején nagy változások történtek a Twitteren, mivel eltávolították a korábbi ellenőrzött profilok jelölését. Korábban a kék pipa ismert embereknek és szervezeteknek járt, hogy hitelesítsék a személyazonosságukat megerősítésre − írta meg a Give Me Sport.

Az ellenőrzési folyamat szigorú volt, és csak a közszereplőnek számító személyek és szervezetek kapták meg. Elon Musk azonban törölte a jelzéseket a közösségi oldalról.

A dél-afrikai származású amerikai milliárdos akkor jelentette be a döntést, amikor 2022-ben megvásárolta a Twittert. Musk bevezette a Twitter Blue-t, amely pénzért ad lehetőséget a felhasználóknak, ahelyett, hogy hitelesítési folyamaton mennének keresztül.

A Twitter csütörtökön törölte a korábbi, ellenőrzött jelzéseket, így világszerte több ezer ismert ember − köztük Cristiano Ronaldo − veszítette el a kék pipát. Mostantól nehéz megmondani, hogy egy személy vagy egy vállalkozás profilja hiteles-e vagy sem.

Sergio Ramos kiakadt Elon Muskra

Sergio Ramos egyáltalán nem örült annak, hogy elvesztette a Twitteren a kék pipát. A spanyol a Paris Saint-Germain péntek esti, Angers elleni meccsén játszott. Nem sokkal a meccs után a platformon nekiesett Elon Musknak.

Ahogy fogalmazott,

Elon Musk a kék jelvények megszüntetésével fizetésre kényszeríti a felhasználókat és ennek a pénzkeresés az egyetlen célja. Ehelyett gyűlölet megszüntetését, a tisztelet előmozdítását és a Twitter jobb hellyé tételét kéne előmozdítania. Csak mondom…

Sergio Ramos a tweethez két, a platformon kapott gyalázkodó üzenet képernyőfotóját mellékelte.

Az első így kezdődött: „A legnagyobb szenvedést kívánom Sergio Ramosnak.”

Az illető ezután azt írta, hogy élete négy legboldogabb napja lesz, amikor Ramos, a felesége és a fiai meghalnak.

A második tweet, amit Ramos kapott, az édesanyjának, a feleségének és a lányának a halálát kívánta, miközben „a futballtörténelem legnagyobb csalójának” nevezte őt.

A Twitteren történő zaklatások már jó ideje problémát jelentenek, és úgy tűnik, hogy ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. A korábbi, ellenőrzött jelölések eltávolítása azt is jelenti, az ismert személyiségek sokkal inkább ki vannak téve annak, hogy ezek a gyalázkodó üzenetek megjelenjenek a profiljuk alatt.

(Borítókép: Sergio Ramos 2023. április 15-én. Fotó: Tnani Badreddine / DeFodi Images / Getty Images) 

 

Rovatok