Index Vakbarát Hírportál

Íjjal próbált meg levadászni egy kislányt egy ausztrál férfi az Aldiban

2023. április 27., csütörtök 06:58

Horrorfilmbe illő jelenet zajlott le az ausztráliai Booval városában, ahol egy férfi íjjal támadt rá egy kislányra. A megsebesített áldozat berohant a közeli Aldiba és a polcok között próbált meg elbújni, de a férfi továbbra is üldözte és többször is az irányába lőtt. Végül még aznap őrizetbe vették.

Az eset még 2020 szeptemberében történt, miután a 28 éves Jeremy Bourke összeveszett a lakótársával, és úgy döntött, hogy véget vet az életének. Ezért magához vette az íját, két kést, valamint három kisebb kalapácsot, és kitalálta, hogy olyan helyzetet teremt, amelyben a rendőrségnek kell őt lelőnie – írja a The Mirror.

A férfi ezt követően az ausztráliai Booval városában az utcán sétálgatva kereste, hogy kire támadjon rá. A bírósági beszámolók szerint először egy kisgyermekes anyukát vett célba, de végül meggondolta magát és inkább egy kocogó nőre célzott az íjjal, de nem találta el.

Majd egy bevásárlóközponthoz ment, ahol egy kislány éppen a biciklijét zárta le. A férfi odalépett hozzá, és rálőtt. A lány megsebesült, ezért berohant az Aldi üzletébe, hogy elbújjon. A támadó azonban üldözőbe vette és többször is rálőtt az áldozatára, megsebesítve a lány bal kezét és mellkasát.

A támadót végül két férfi teperte le a földre, amikor az megpróbálta visszakérni a lánytól az egyik nyílvesszőjét. A rendőrség nem sokkal később kiérkezett a helyszínre és őrizetbe vették a férfit, aki nagyjából négy percig vadászott a lányra az üzletben, úgy, mint egy vadállatra. 

A férfit kivizsgálták és személyiségzavarral diagnosztizálták. Az ügyész szerint bár az egészségügyi problémák hozzájáruló tényező voltak, de Bourke tisztában volt a tetteivel és annak következményeivel. A bíróság a férfit 10 év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Rovatok