Index Vakbarát Hírportál

Búcsút inthetünk „Álmos Joe-nak”, új becenevet talált ki az elnöknek Donald Trump

2023. április 28., péntek 07:22

Donald Trump volt elnök bejelentette, hogy elveti a „korrupt Hillary” becenevet, és helyette Biden elnökre alkalmazza a jelzőt. Így korábbi ellenfelét megfosztotta a gúnynevétől, míg az új ellenfelére ráaggatta azt. Emellett az Egyesült Államok történelmének legkorruptabb emberének is nevezte Joe Bident.

Donald Trump híres a beceneveiről, amelyeket különböző politikai ellenfeleire aggat, de most talán kifogyhatott a kreatív ötletekből, ugyanis Hillary Clintont megfosztotta korábbi gúnynevétől, hogy azt megkaphassa Joe Biden.

Visszavonom a „korrupt” nevet Hillary Clintonról. Új nevet fogok adni neki. Nem tudom, mint például talán „Kedves” Hillary vagy „Gyönyörű” Hillary, de a korrupt nevet visszavonom, hogy Joe Biden számára is használhassuk a nevet, mert őt mostantól „Korrupt Joe Bidenként” fogják ismerni

– mondta a 76 éves Trump egy New Hampshire-i nagygyűlésen. 

Trump azt mondta a tömegnek, hogy a 80 éves Biden „csak a saját családja meggazdagodásával törődik”, és „csodálkoznak, hogy miért nem tesz semmit Kína ellen? Miért nem teszi azt, amit tennie kellene? Mert dollármilliókat kapott Kínából.”

Ammar Moussa, a Demokrata Nemzeti Bizottság szóvivője elutasította az új becenevet, azzal érvelve, hogy Trumpnak megvannak a saját kétes külföldi üzleti ügyletei. Emellett ő is előállt egy becenévvel – írja a The New York Post.

Donald Trump és családja arra használta fel elnökségét, hogy milliárdokat kaszáljon, olyan külföldi országokkal kötött kétes üzletekből, mint Kína és Szaúd-Arábia. Donald Trump sok becenevet kitalálhat Biden elnökre, de nekünk van egy jobb: „győztes”

– mondta Moussa.

Donald Trump azonban itt még nem állt meg, szerinte Hillary Clinton nagyon örülhetett, hogy megszabadította gúnynevétől. Joe Bident pedig a valaha volt legkorruptabb embernek nevezte az Egyesült Államok történelmében.

Azt gondolnánk, hogy Hillary ma nagyon boldog lenne. Szerintem az lesz – valahol odakint van, és ünnepel, mert az amerikai politika történetében még soha senki nem volt olyan korrupt és becstelen, mint Joe Biden. És a sajtó abszolút nem hajlandó erről beszámolni, mert őszintén szólva, ők is ugyanolyan korruptak, mint ő – fogalmazott Trump.

A volt amerikai elnök egyébként ki is figurázta Joe Bident, miközben beszélt. Erről több felvétel is terjed az interneten.

Korábbi becenevek

Donald Trump 2020-ban vesztett Biden ellen, miután a gúnyos „Álmos Joe” becenévvel ruházta fel riválisát, amivel a korára próbált utalni a mindössze 4 évvel fiatalabb Trump.

Ebben a választási ciklusban Trump nagyobb kreativitást fordított arra, hogy sértegesse legfőbb potenciális republikánus riválisát, Ron DeSantis floridai kormányzót, „DeSanctimonious”-nak nevezte, amivel arra utalt, hogy egy álszent. De állítólag a „Tiny D”-vel (vagyis apró D) és a „Meatball Ron”-nal (húsgolyó Ron) is játszadozott.

Trump 2016-ban egy sor riválisát próbálta nevetségessé tenni az általa kitalált gúnynevek által. Ted Cruz 2016-ban indult a republikánus elnökjelöltségért vele szemben, és meg is kapta a maga gúnynevét. Őt egész egyszerűen csak „hazudós Ted”-nek hívta Trump. Ahogyan Marco Rubio is az előválasztáson próbálta legyőzni Donald Trumpot, ő a „kis Marco Rubió” becenevet kapta. 

Ezt követően jött a korrupciós vád. Fontos megjegyezni azonban, hogy Donald Trump nem fél hazugságokat sem terjeszteni azokról, akikre ellenfélként tekint. 2011-ben például elterjesztette, hogy Barack Obama valóban Kenyában született, így nem is lehetne az Egyesült Államok elnöke. Az ország alkotmánya ugyanis kimondja, csak az Egyesült Államok területén született személy lehet elnök. Bár Obama akkor már évek óta elnök volt, azért sikerült Donald Trumpnak kisebb botrányt csinálnia a hazugsággal, aminek a végén közzétette születési anyakönyvi kivonatát Barack Obama.

(Borítókép: Donald Trump 2020. augusztus 24-én az észak-karolinai Charlotte-ban. Fotó: Chris Carlson / Pool / Getty Images)

Rovatok