Index Vakbarát Hírportál

Meteorit csapódott egy családi házba Németországban

2023. április 28., péntek 16:29

Hangos csattanásra lettek figyelmesek annak a háznak a lakói, amelybe egy meteorit csapódott be április 25-én. A család annyira megijedt, hogy a tűzoltókat is kihívták.

A délutáni órákban csapódott be a meteorit a németországi Elmshorn egyik lakóházába. A teniszlabda nagyságú kő a családi ház tetejét találta el – írja a Bild.

A német lap beszámolója szerint a lakók egy hangos csattanást hallottak, és annyira megijedtek, hogy a tűzoltókat is riasztották.

A csattanás után a lakók egy követ találtak a földön. A ház tulajdonosa elmondta, hogy amikor a kezébe vette a követ, még meleg volt, ezért arra gondolt, hogy meteorit, de hamar elvetette az ötletet. Az űrből érkező, 225 grammos kő nagy kárt nem okozott, csupán két tetőcserepet tört össze.

A meteoritbecsapódást a Német Űrkutatási Központ (DLR) is megerősítette, és elmondták, hogy ilyen esetek nagyon ritkán történnek. A DLR szerint legutóbb 2002 áprilisában csapódott be meteorit Németországban, a bajorországi Neuschwanstein kastély közelében.

Rovatok