Index Vakbarát Hírportál

Saját unokáját rabolta el egy férfi, hogy pénzt szerezzen

2023. április 28., péntek 16:12

Egy sanghaji férfi annyira kilátástalan helyzetbe hozta magát, hogy az egyedüli kiutat abban látta, ha elrabolja saját unokáját, majd vaskos váltságdíjat követel az édesanyjától – vagyis tulajdon lányától. A thrillerbe illő terv végül csúfos véget ért.

A 65 éves férfi a Shanghai Law and Rule Journal beszámolója szerint elment 4 éves unokájáért az óvodába, majd elvitte enni és vásárolgatni. Mindezt a kislány anyjának tudta nélkül, aki akkor döbbent rá, hogy gyermeke elveszett, amikor az intézményhez ért, hogy hazavigye.

Nem sokkal később üzenetet kapott apjától, aki 72 000 dollárt követelt tőle azért, hogy visszaadja a kislányt.

Vegyél fel 500 000 jüant három napon belül, különben soha többé nem látod a drága kislányodat!

– írta a férfi a lányának küldött üzenetben.

A nő azonnal felhívta az apját, és megpróbálta rábeszélni, hogy hagyjon fel őrült tervével, de nem sikerült meggyőznie.

Ezt követően a kétségbeesett anya feljelentette apját a rendőrségen, akit még aznap este elfogtak, és zsarolás vádjával a sanghaji Hszinsu börtönbe vitték.

A férfi a bíróságon tiltakozott a vádak ellen, mert szerinte az incidenst családi vitának kellene tekinteni, nem pedig bűncselekménynek. Kínában a bíróságok egyes családon belüli bűncselekményeket családi ügynek minősíthetnek – az unokáját elrabló nagyszülő minden bizonnyal ezt próbálta a hasznára fordítani, sikertelenül.

Függőség, válás és betegség

Mint kiderült, a férfi azért vetemedett a pénzszerzés ennyire extrém módjára, mert súlyos szerencsejáték-függősége miatt jelentős tartozást halmozott fel; emellett gyomorrákkal küzdött, és a felesége is elhagyta.

A Shanghai Law and Rule Journal nem közölte, milyen hosszú börtönbüntetét kapott a férfi, ahogy azt sem, hogy pontosan mikor történt a gyermekrablás.

Annyit lehet tudni, hogy április közepén kezdte meg a börtönbütetés letöltését, ahol kezdetben éhségsztrájkba kezdett, és sem a börtönőrökkel, sem rabtársaival nem volt hajlandó együttműködni semmiben.

65 éves vagyok, és a lányom még mindig gyűlöl. Nem azt akarja, hogy megjavuljak, csak azt, hogy meghaljak!

– mondogatta a hatóságoknak.

Exfelesége és lánya később meglátogatta a börtönben. A férfi ezután látszólag némi békére lelhetett, és azóta állítólag rendesen viselkedik – írja az Insider.

Rovatok