Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump megcsókolta elítélt hívét, aki szerint csak ő tud leszámolni a gyerekek vérét ivó pedofil demokratákkal

2023. április 29., szombat 07:27

Donald Trump volt elnök csütörtök este egy kampányrendezvényen egy kávézóban átkarolta, és „fantasztikusnak” nevezte a nőt, aki börtönben volt a Capitolium elleni támadás közben elkövetett tetteiért, és azt akarja, hogy Mike Pence volt alelnököt árulásért végezzék ki.

Az esemény ugyanazon a napon történt, amikor Pence tanúvallomást tett egy szövetségi esküdtszék előtt Jack Smith különleges ügyész vizsgálatának részeként, amely Trumpnak a 2020-as elnökválasztás megdöntésére és saját maga hatalmon tartására irányuló törekvéseit vizsgálja  − írta meg az NBC News

A QAnon-hívő Micki Larson-Olsont, aki azt mondta, hogy Trumpot tartja az „igazi elnöknek”, tavaly elítélték a Capitolium területére való jogtalan behatolásért. Csütörtök este találkozott először Trumppal a manchesteri Red Arrow Dinerben.

Január 6-án Larson-Olson felmászott a Joe Biden beiktatására felállított pódiumra, és ellenállt, amikor a rendőrség megpróbálta elvinni. Később a közösségi médiában és egy interjúban azzal dicsekedett, hogy hat rendőr kellett ahhoz, hogy el tudják mozdítani. Larson-Olson az NBC Newsnak elmondta, hogy „nem volt hajlandó” elhagyni az emelvényt, és „egyáltalán nem bánta meg” az aznapi tettét.

„Csak azt sajnálom, hogy nem voltam erősebb, hogy nem tudtam tovább kitartani” − mondta Larson-Olson az NBC Newsnak egy egyórás interjúban pénteken. Elmondta, hogy azt mondta a rendőröknek, hogy le kell lőniük őt, hogy leszedjék a tribünről. 

Úgy gondolja, hogy a legtöbb képviselőt ki kéne végezni

Larson-Olson arról is beszélt, hogy szerinte ki kellene végezni azokat a kongresszusi tagokat, akik megszavazták Biden elnök megválasztásának hitelesítését.

Az alkotmány szerint a hazaárulás büntetése halál. Úgy vélem, minden egyes ember, aki ellopta a mi közös hangunkat, halált érdemel, és nem kevesebbet

− mondta Larson-Olson.

A nő hozzátette, hogy „szeretné az első sorból nézni Mike Pence kivégzését”, és hogy ő az „első számú” személy az árulók listáján.

Larson-Olsont „január 6-i” emberként mutatták be Trumpnak, aki aláírta a hátizsákját, amely elmondása szerint aznap nála volt, és szólt a biztonságiaknak, hogy engedjék át hozzá, hogy megölelhesse.

Figyelj, csak tarts ki

− mondta Trump, majd „fantasztikus nőnek” nevezte és arcon csókolta. Trump arról is beszélt, hogy „rendkívül káros”, amit a január 6-i „hazafiakkal” tettek.

Ha elképzelem, milyen lenne megölelni Jézus Krisztust[...] nekem ez az érzés olyan volt

– mondta a történekről utóbb Larson-Olson. 

A nő elmondta, hogy több mint 160 nap letöltése után a múlt hónapban szabadult a börtönből, és hogy gyakran került magánzárkába, mert nem volt hajlandó betartani a koronavírus protokollokat. Azt mondta, mindezt újra megtenné, mert úgy véli, hogy Trump az igazi elnök.

Larson-Olson egyike annak a maroknyi január 6-i vádlottnak, akiket már a helyszínen őrizetbe vettek a Capitolium elleni támadás alatt, bár a bírósági dokumentumok arra utalnak, hogy az akkori káosz miatt hivatalosan soha nem tartóztatták le. Míg a támadással összefüggésben megvádolt több mint 1000 ember többségének ügyét a washingtoni szövetségi bíróságon tárgyalták, Larson-Olson ügye a washingtoni felsőbíróságon került esküdtszék elé.

A QAnon egy rendkívül zavaros, de ennek ellenére zavarba ejtően elterjedt összeesküvés-elmélet az amerikai szélsőjobboldalon. A konteó lényege, hogy egyedül Trump tudja megmenti a nemzetet egy „sátánista pedofil szektától”, amelynek tagjai, köztük Hillary Clinton, a legfelsőbb politikai elitbe tartoznak, és emellett többek között azzal foglalatoskodnak, hogy gyermekek vérét isszák. A QAnon-mitológia lényege, hogy Donald Trump leszámol a gonosz háttérhatalommal, és közben kénytelen hülyének tettetni magát a nyilvános szereplései alkalmával, hogy zavartalanul tudjon a háttérben dolgozni, mint valami szuperhős.

Rovatok