Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun húga szerint Joe Biden „egy öregember, akinek nincs jövője”

2023. április 29., szombat 11:08

Az észak-koreai vezető nagyhatalmú nővére szombaton arra figyelmeztetett, hogy a Phenjannal szembeni elrettentést célzó amerikai-dél-koreai megállapodás „komolyabb veszélyhez” vezet − jelentette az állami média.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea a héten úgy nyilatkozott, hogy ha Észak-Korea beveti atomfegyvereit a szövetségesek ellen, akkor nukleáris válaszlépésekkel és a rezsim eltörlésével néz szembe − írta meg a The Japan Times

Kim Jodzsong azt mondta, hogy Észak_Korea továbbra is meg van győződve arról, hogy nukleáris elrettentő erejét „tovább kell tökéletesíteni”.

Minél inkább elszántak ellenségeink a nukleáris hadgyakorlatok megrendezésére, és minél több nukleáris eszközt telepítenek a Koreai-félsziget közelébe, annál erősebben fogjuk gyakorolni az önvédelemhez való jogunkat

− fogalmazott Kim Dzsongun testvére a hivatalos Koreai Központi Hírügynökség szerint.

Jun Szogjol dél-koreai elnök és amerikai kollégája, Joe Biden szerdán adta ki az úgynevezett washingtoni nyilatkozatot, megerősítve az Egyesült Államok nukleáris ernyőjét Dél-Korea felett.

Biden bírálata „értelmetlen egy öregembertől” − mondta Kim Jodzsong, hasonló nyelvezetet használva, mint amilyet bátyja Donald Trump volt amerikai elnök használt testvére (a Twitteren és az állami médiában 2017-ben Trump és Kim Dzsongun között lezajlott heves szóváltásban Kim „tökfilkónak” nevezte a volt ingatlanmogult. mire Trump válaszul „apró rakétás embernek” nevezte Kimet). 

Az elnök nővére szombaton azt mondta Bidenről, hogy

egyáltalán nem képes a felelősség vállalására... egy öregember, akinek nincs jövője.

Hozzátette, hogy „már az is túl sok neki, hogy a hivatali idejéből hátralévő két évet kitöltse”, majd rögtön ezután  „bolondnak” nevezte a dél-koreai elnököt is. 

Rovatok