Index Vakbarát Hírportál

Akciófilmbe illő jelenetek: fényes nappal, motorral rabolták ki egy luxusmárka üzletét Párizsban

2023. május 1., hétfő 21:08

Kirabolták az olasz luxusmárka, a Bvlgari párizsi boltját, amely pár méterre az igazságügyi minisztérium épülete mellett található. A rablást fényes nappal, motorosok hajtották végre. Ugyanezt a boltot már tavalyelőtt is kirabolták, akkor összesen 4 és fél milliárd forintnyi ékszert vittek el.

A motorral érkező fegyveresek három tagja bement az épületbe, ott a biztonsági őrt leütötték, aki súlyosan megsérült. Amíg a rablás folyt, az egyik ember kint terelte arrébb az utcán elhaladókat a bolt közeléből.

A bolt Párizs belvárosában található, csupán néhány lépésre az igazságügyi minisztérium épületétől, valamint egy híres szállodától,

rendőr mégsem volt a környéken a rablás időpontjában.

A rablás csupán néhány percet vett igénybe, majd a motorokra visszaülve elhajtottak a helyszínről az elkövetők. A rendőrök egyelőre nem találták meg őket. Jelenleg a kárról sincs még pontos információ. A rablók leginkább ékszereket és luxusórákat vittek magukkal. A becsült kár több millió eurónak felel meg – közölte az RTL Híradó. A rablásról videó is készült.

Viszonylag gyakran történnek bűncselekmény Párizsban a luxusmárkák boltjai ellen. A Bvlgari boltját például 2021 őszén már egyszer kirabolták, akkor 4,5 milliárd forintnyi zsákmányt szereztek a rablók.

Rovatok