Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy gyermek, többen pedig eltűntek egy Maroson történt csónakbalesetben

2023. május 1., hétfő 06:42

Egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán a perjámosi (Periam) kikötő környékén vasárnap este – közölte a Temes megyei katasztrófavédelem szóvivőjét idézve az Agerpres hírügynökség.

A hatóságok úgy tudják, hogy a csónakban hat felnőtt és hat kiskorú utazott. Két utast – egy 28 éves nőt és négyéves gyerekét – a folyó déli, Temes megyei partján találták meg. A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a gyereket, de nem sikerült.

Négy személyt – két felnőttet és két gyereket – a baleset után három órával sem találtak még meg.

A csónak másik hat utasát – három felnőttet és három kiskorút – a folyó északi, Arad megyei partján találták meg. Őket enyhe kihűlési tünetekkel vitték kórházba.

A balesetről elsők között beszámoló Opinia Timisoarei temesvári hírportál úgy tudja, hogy a társaság Aradról indult csónakázni. A segélyhívóra helyi idő szerint 20 óra 24 perckor – negyed órával napnyugta előtt – érkezett riasztás a balesetről. A helyszínre érkezett mentőegységek a folyó mindkét partján és a vízben is nagy erőkkel keresik a négy eltűntet.

Rovatok