Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson jogosítványával vezetett ittasan egy ukrán sofőr Hollandiában

2023. május 2., kedd 15:17

Ittas vezetés miatt letartóztattak egy férfit Hollandiában, aki Boris Johnson nevével, képével és születési dátumával ellátott jogosítványt adott át a rendőröknek az igazoltatáskor. A volt brit miniszterelnök adatait tartalmazó hamis okirat érvényessége 3000-ben jár le.

Thijs Damstra, a holland rendőrség szóvivője elmondta, hogy vasárnap nem sokkal éjfél után egy baleset helyszínére mentek, ahol egy autó oszlopnak hajtott Groningen városában. A rendőrség kiérkezésekor a jármű már üresen állt, de a sofőrt később egy közeli hídon megtalálták.

A szóvivő szerint az ukrán férfi nem tudta magát azonosítani, és az alkoholszondás vizsgálatot is megtagadta. A férfit letartóztatták, és átkutatták az autóját. Ekkor találták meg a Boris Johnson volt brit miniszterelnök nevére kiállított hamis jogosítványt.

A 35 éves ukrán férfi pechjére a rendőrség nem dőlt be a hamisítványnak – írja a The Guardian.

A lap beszámolója szerint a hatóságok nem tudják megállapítani, hogy hol készült a hamis okirat, de a NOS közszolgálati csatorna volt oroszországi tudósítója szerint Ukrajnában az ajándékboltokban könnyen hozzá lehet jutni hamis igazolványokhoz.

Rovatok