Index Vakbarát Hírportál

Több tucat egyetemista alatt omlott be a tető az Egyesült Államokban

2023. május 2., kedd 07:27

A beszámolók szerint legalább 45 ember tartózkodott azon a tetőn, amely szombat este beomlott az egyesült államokbeli Columbusban. Összesen tizennégy egyetemistát kellett kórházba vinni a házibuliból.

Az egyetemisták az Ohiói Állami Egyetem kampuszán kívül tartottak egy házibulit, amikor a ház tetejére felmászva összeomlott alattuk a tető. A helyszínre érkező tűzoltók szerint egyszerre 15-45 tanuló lehetett a tetőn – írja a People.com.

A helyi tűzoltóparancsnok elmondása szerint, a ház első teraszának tetőszerkezete teljesen beomlott, és az alatt egy diák tartózkodott. A balesetben azonban senki nem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A sérült diákokat a hátsó udvarra vittük, a legsúlyosabbakat pedig különböző helyi kórházakba küldtük, hogy ne terheljünk túl egyetlen kórházat sem

– mondta Steve Martin tűzoltóparancsnok.

Az Ohiói Állami Egyetem a baleset hírére reagálva közölte: figyelemmel kísérik ezt a súlyos helyzetet, és minden lehetséges módon segítik az elsősegélynyújtókat. „Gondolataink a jelen lévő személyekkel, valamint barátaikkal és családtagjaikkal vannak” – tették hozzá.

Rovatok