Index Vakbarát Hírportál

Halálra égett nyolc hajléktalan Csehországban

2023. május 4., csütörtök 16:18

Nyolc ember meghalt a csehországi Brnóban, miután csütörtök kora reggel tűz ütött ki egy építőmunkásoknak épített szükséglakásban. A kabinban hajléktalanok aludtak a tűz keletkezésekor.

A fákkal és gazzal benőtt, régóta elhagyott, városszéli telepen 12 darab, fából és műanyagból készült, általában az építkezéseken átmeneti szállás céljára, irodai munkavégzésre használatos, egy helyiségből álló szükséglakás volt.

A brnói telep egyik kabinjában tűz ütött ki szerda éjjel, a rendőrség és a tűzoltóság valószínűsíti, hogy a kis házikókban hajléktalanok laktak.

A tűz tragikus következménnyel járt, nyolc áldozatot találtunk a leégett épületben

– közölte a CNN a helyi tűzoltóság közleményét.

„A telep tulajdonosa egyelőre ismeretlen, valószínűsíthető, hogy az elhagyott átmeneti lakásokat hajléktalanok használták. Kilétükről szintén nincsenek információink” – tette hozzá Pavel Sváb rendőrségi szóvivő újságíróknak, aki arról is beszélt, hogy több mentőkocsit kiküldtek a helyszínre, azonban már senkinek sem tudtak segíteni.

Az MTI kiemeli: a dél-morvaországi tűzoltó-mentő szolgálat csütörtök reggelre eloltotta a tüzet. A hatóságok jelenleg is vizsgálják a tűz kialakulásának okát.

Rovatok