Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai jobboldal arca is üzent a magyaroknak, de van egy nagy baj vele

2023. május 4., csütörtök 21:17

Tucker Carlson, a Fox News korábbi arca is megjelent egy videóüzenetben a magyar CPAC-konferencián. Azt mondta, nagyon szeretne Budapesten lenni, de erre csak akkor lenne lehetősége, ha kirúgnák. A probléma ezzel csak az, hogy már több mint egy hete kirúgták.

Május 4-én rendezték meg Budapesten a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferencia, amelyen több kormánypárti politikus és Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.

A kétnapos rendezvényre több száz magas rangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezett öt kontinens húsz országából Budapestre. Elfogadták a meghívást hivatalban lévő és korábbi kormányfők, európai pártelnökök és európai parlamenti képviselők is, de a tengeren túlról is érkeztek vendégek.

A CPAC Hungary konferenciát az Index élőben követte, cikkünket ezen a linken találja.

Tucker Carlson pedig videóüzenetben köszöntötte a CPAC Magyarország résztvevőit, és 30 másodperces felvételében arra hegyezte ki mondanivalóját, hogy ha esetleg kirúgnák, akkor biztosan elmenne a budapesti rendezvényre, de így sajnos nincs ideje személyesen jelen lenni.

A bökkenő ezzel csak az, hogy már több mint egy hete kirúgták.

A videón az is látható, hogy a háttere Fox News-os, amely csatorna megvált az amerikai jobboldal ikonikus alakjától. Ezek alapján Tucker Carlson akár el is utazhatott volna Budapestre, de mégsem tette. Sőt még egy másik videót sem vett fel az eseményre, ha már a korábbi nem aktuális.

A csatorna kevesebb mint egy héttel azután tette meg a bejelentést, hogy 787,5 millió dollárt fizetett egy rágalmazási perben, amiért a csatorna egyik legnépszerűbb műsora – amelyet Tucker Carlson vezetett – kiemelt szerepet játszott a 2020-as választások utáni félretájékoztatás terjesztésében.

Dominion Voting Systems 1,6 milliárd dollárra perelte rágalmazás miatt a Fox Newst, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a televízió több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben.

Rovatok