Index Vakbarát Hírportál

Egy milliomos lelőtt egy kamaszt, mert azt hitte, be akar törni hozzá

2023. május 5., péntek 06:11

Úgynevezett városi felfedezőnek hitte a 16 éves kamaszfiút egy milliomos, akinek víz alatti bálterméhez már sokan próbáltak közel férkőzni. A bíróság most elítélte a férfit, mivel az korábban ré

Egy milliomos még 2019-ben lőtt le egy 16 éves fiút, miután azt hitte, hogy be akar törni hozzá, hogy megnézze a a hírhedt víz alatti báltermét. Ügyében most született ítélet.

Gary Steele Witley Estate-i otthona úgynevezett városi felfedezők célpontjává vált, ugyanis egy online kampány arra buzdította az embereket, törjenek be az ingatlanba, hogy megcsodálják a férfi egyedi tervezésű termét. A különleges helyszín egy üvegkupolás terem, amelyhez egy alagúton keresztül lehet hozzáférni a birtok egyik mesterséges tava alatt.

A férfi azt hitte, hogy az arra járó kamasz fiú szintén a víz alatti báltermet akarja megnézni, ezért lőtt rá.

A Mirror információi szerint Steele 2019 júliusában lőtte hátba a fiatalt emiatt. A tinédzsert egy sörétes puskával sebesítette meg, 

a lövedékek a fiatal hátát, kezét, karját és hátsóját találták el.

A már 21 éves férfi most 3 millió fontra perli Steele-t, azt állítva, hogy szándékosan lőtt rá a fegyverrel, ami miatt – mint mondta – egész életére gondozásra és segítségre szorul.

Steele azt állította, hogy félelemből cselekedett, mert a birtokára egyre több városi felfedező próbált betörni.

A bíróság elítélte a milliomost engedély nélküli sörétes puska birtoklása miatt. Az esküdtszék 2019 októberében még felmentette a férfit, akit akkor gyilkossági kísérlettel, szándékos testi sértéssel és jogtalan sebesítéssel vádoltak.

Rovatok