Index Vakbarát Hírportál

Hiába a bírósági határozat, érdemi indoklás nélkül kirúgták a kárpátaljai magyar iskola igazgatóját

2023. május 8., hétfő 19:49

Május 8-án a munkácsi városvezetés azonnali hatállyal ismételten elbocsátotta Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját.

A tanintézmény arról írt, hogy a városvezetés annak ellenére bocsátotta el Schink Istvánt, hogy a bíróság kimondta: januárban jogtalanul menesztették, és vissza kell helyezni állásába.

„Három hete vissza is helyezték, majd ugyanolyan indoklással, vagyis érdemi indoklás nélkül a mai napon, május 8-án ismét elbocsátották” – írták.

A különbség most csak annyi, hogy Angyalossy Krisinec Katalin helyett ezúttal Lábos Mihajlo tanfelügyelő a végrehajtó – tették hozzá.

Amint arról januárban az Index is beszámolt, egy friss rendeletre hivatkozva eltávolította a magyar zászlókat több közintézményről az ukrán rendőrség, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatója pedig indoklás nélkül, egyik napról a másikra kapta kézhez a menesztését.

Az elbocsátást követően a magyar oktatási intézmény pedagógusai azt kérték Andrij Balogától, Munkács polgármesterétől, hogy helyezze vissza Schinket igazgatói posztjára.

Rovatok