Index Vakbarát Hírportál

Újabb nagy feladatot kapott Polt Péter

2023. május 9., kedd 16:23

Az Európai Unió tagállamai legfelsőbb bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények hálózata (Nadal Network) tizennegyedik, idén Máltán tartott ülésén alelnökké választotta Polt Péter legfőbb ügyészt – közölte a Legfőbb Ügyészség.

2009-es felállása óta a hálózat 2023. május 3–5. között immár tizennegyedik alkalommal ült össze. A szervezet célja az uniós legfelsőbb szintű ügyészségek vezetői színterének biztosítása a szakmai tapasztalatcserére. Így a hálózat konferenciáin a résztvevők a bűncselekmények kapcsán tapasztalható tendenciákat, az uniós esetjog jelentős döntéseit, az ügyészségek működésének további fejlődési irányait tárgyalják meg.

A mostani konferencián az adatvédelem, a környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában.

A magyar ügyészséget az a megtiszteltetés érte, hogy Polt Péter legfőbb ügyészt a Hálózat egyhangú szavazáson alelnökké választotta.

Az új alelnök mellett két új főtitkárt is választott az ülés, Franz Plöchl, az Osztrák Köztársaság legfőbb ügyésze és Francois Molins, a francia Semmítőszék melletti legfőbb ügyész látja el a továbbiakban ezt a tisztséget – olvasható az ügyészség honlapján. Hozzátették: a szervezet 2025-ös konferenciájának házigazdája a magyar Legfőbb Ügyészség lesz.

(Borítókép: Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 6-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok