Index Vakbarát Hírportál

Sanna Marin válik

2023. május 10., szerda 19:57 | aznap frissítve

Közösségi oldalán jelentette be Sanna Marin volt finn miniszterelnök és férje, Markus Raikkönen, hogy három év házasság és 19 év együttlét után elválnak.

Három év házasság után beadta a válókeresetet a leköszönő finn miniszterelnök, Sanna Marin – közölte Markus Raikkönennel közösen Instagram-oldalán.

Hálásak vagyunk az együtt töltött 19 évért és szeretett lányunkért. A legjobb barátok maradunk

– írta Sanna Marin 24 óráig elérhető Instagram-történetben, amelyet Raikkönen is megoszott sztorijában.

Marinnak és Raikkönennek, aki a közelmúltig egy kockázati tőkebefektetési cégnél dolgozott, egy ötéves kislányuk van. 2020-ban házasodtak össze – jegyzi meg a Reuters beszámolója.

Együtt éltük meg a fiatalságunkat, együtt léptünk be a felnőttkorba, és együtt váltunk kedves lányunk szüleivé

– írta Marin Instagramon a Raikkönennel 2020 augusztusában tartott esküvője után.

Sanna Marin elveszítette a választásokat

A finn parlamenti választásokon a három nagy párt, a Sanna Marin vezette Finn Szociáldemokrata Párt, a jobboldali-populista, euroszkeptikus Riika Purra elnökölte Finnek Pártja, illetve a klasszikus konzervatív-liberális, jobbközép Petteri Orpo vezette Nemzeti Koalíció között egy közvélemény-kutatás szerint mindössze 1 százalékpontos különbség volt.

Végül közülük Orpoék örülhettek, mivel a szavazatok 20,8 százalékát megszerezve ők kapták a legtöbb mandátumot.  Őket szorosan követte a populista Finnek Pártja, akikre a szavazók 20,1 százaléka szavazott, míg Marinék annak ellenére, hogy idén jobban szerepeltek, mint 2019-ben, a harmadik helyre szorultak vissza a szavazatok 19,9 százalékával.

Sanna Marin későbbi bejelentésében elmondta, nemindul újra a pártelnöki posztért a Finn Szociáldemokrata Párt őszi kongresszusán, képviselőként folytatta munkáját, remélve, hogy nyugodtabb életet tud majd élni.

Rovatok