Index Vakbarát Hírportál

Szerelmi bánat miatt késelte meg egy gyermekotthon lakóit egy fiatal férfi

2023. május 10., szerda 10:40

Az elkövető több állami gondozottat megkéselt a lengyelországi, lódzi vajdaságbeli Warta gyermekotthonában kedd éjjel. Egy 16 éves lány meghalt, tízen megsebesültek – közölte a vajdasági rendőrség.

A rendőrség egy órával a történtek után saját lakásában kapta el és vette őrizetbe a 19 éves helyi fiatalembert, akit a késeléssel gyanúsítanak. Az illető józan volt, de vérmintát vettek tőle annak kiderítésére, hogy nem állt-e esetleg kábítószer hatása alatt.

A 16 éves lány a késelés következtében a helyszínen életét vesztette. Az elkövető összesen 10 fiatalt támadott meg, közülük öten kórházba kerültek, de nincsenek életveszélyes állapotban. Négy állami gondozott a gyermekotthonban részesült orvosi ellátásban – számolt be a tragédia következményeiről Aneta Sobieraj, a Lódzi vajdaság rendőrkapitányságának szóvivője szerda hajnalban a PAP hírügynökségnek.

Mariusz Ciarka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője a Polsat News kereskedelmi televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy

a tettes indítéka szerelmi csalódás lehetett.

Az intézményben a támadás időpontjában 13-an tartózkodtak, köztük egy pedagógus. A gondozottaknak és az ott dolgozóknak pszichológiai támogatást is nyújtanak.

Rovatok