Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt egy medve Nagyszebenben, a rendőrség nagy erőkkel keresi

2023. május 11., csütörtök 11:06

Nagy erőkkel kutat a rendőrség Nagyszebenben, miután a helyiek medvét láttak kószálni a környéken. A hatóságok jelenleg is a helyszínen járőröznek, a vadat legutóbb csütörtök hajnalban látták.

Nagyszeben lakói értesítették a hatóságot szerdán, miután egy nagy méretű medvét láttak kószálni az utcákon. A nagyvadat előbb a Strand lakónegyedben, majd késő este a Magnólia negyedben látták.

A helyszínre kiérkezett rendőrök egész éjjel járőröztek a környéken,

azonban nem találták meg az állatot.

Az Agerpres hírügynökség információi szerint legutóbb csütörtökön hajnalban a helyi repülőtér közelében látták a medvét. A rendőrség, a csendőrség, a helyi rendőrség és az önkormányzat illetékes bizottságának képviselői jelenleg is a helyszínen járőröznek a vadásztársaság vezetőjével és egy állatorvossal együtt.

A nagyszebeni polgármesteri hivatal sajtószóvivője, Mirela Gligore elmondta, ha megtalálják a vadat, akkor elkábítják a befogásához. A sajtószóvivő azért is hangsúlyozta az eljárást, mert 2016-ban Nagyszebenben a hatóságok lelőttek egy medvebocsot, amely órákon át az utcákon bolyongott.

A vitatott eljárás miatt Nagyszebenben és Kolozsváron is tiltakozó akciókat tartottak. A botrány után a Szeben megyei rendőr-főkapitányság vezetőjét leváltották, a városi rendőrség vezetője pedig lemondott.

Rovatok