Index Vakbarát Hírportál

A leköszönő szlovák kormányfő az őt ért nehézségekről beszélt

2023. május 12., péntek 11:47

Eduard Heger volt szlovák miniszterelnök posztjáról való távozása előtt elmondta, nehéz helyzetben kellett átvennie az irányítást, de véleménye szerint minden kitűzött célt teljesítettek, amit csak lehetett. Kitért arra is, hogy szeretné folytatni politikusi pályafutását.

A leköszönő szlovák miniszterelnök, Eduard Heger posztjáról való távozása előtt a TA3-nak adott interjút. Heger az OĽaNO és a Szabadság és Szolidaritás párt vezetőit két fiúnak nevezte, akik közül az „egyiknek marmonkanna, másiknak pedig öngyújtó volt a kezében”, és bár próbálta kibékíteni őket, ez nem sikerült.

Egy járvány kellős közepén vettem át az irányítást. Az egészet Igor Matovic és Richard Sulík veszekedése árnyékolta be

– mondta.

Mint azt a TA3-nak elmondta, minden mérföldkövet teljesítettek, amit csak lehetett, sosem adják fel a harcot, éppen ezért szeretné folytatni politikai tevékenységét.

A leköszönő miniszterelnök a hivatalnokkormánytól azt várja, hogy megnyugtassa a helyzetet, és a lényeges dolgokkal foglalkozzon. Heger hozzátette, a legerősebb pillanat számára az volt, amikor jóváhagyták a reformokat – írja az Új Szó.

A portál arról is ír, hogy Zuzana Caputová köztársasági elnök péntek délelőtt ismerteti az Ódor-kabinet leendő minisztereinek névsorát. Az már korábban biztossá vált, hogy nem a magyar nemzetiségű Barczi Gyula fogja vezetni a kulturális minisztériumot, sajtóértesülések szerint azonban a befektetésekért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős minisztérium élére jó eséllyel pályázik a szintén magyar nemzetiségű Balík Péter.

Rovatok