Index Vakbarát Hírportál

Soros György halálhírét keltették, most üzent

2023. május 15., hétfő 16:54

Soros György magyar származású üzletember közösségi oldalán reagált azokra a hírekre, miszerint szívrohamot kapott. A milliárdos jelezte, életben van, és egészséges.

Hétfő reggel jelentek meg ellenőrizetlen forrásokból származó hírek arról, hogy Soros György szívrohamot kapott, aminek következtében meghalt. A magyar származású üzletember Twitter-oldalán reagált a róla szóló hírekre:

Teljesen hamisak a pletykák, hogy szívrohamot kaptam. Élek és egészséges vagyok

– írta Soros György.

Soros György veheti meg Vice Mediát

Nemrég számoltunk be róla, hogy a csődbe jutott amerikai médiavállalatot, a Vice Mediát több befektető, köztük Soros György milliárdos cége vásárolhatja meg. A pénzszűkében lévő médiavállalat csődbejelentésre készült, miután az elmúlt egy évben nem talált vevőt.

Végül egyfajta csődeljárás eredményeként a céget a Soros Fund Management – amelyet a 92 éves Soros György alapított –, valamint a Fortress Investment Group vásárolja meg egy olyan üzletben, amellyel mindössze 400 millió dollárért juthatnak hozzá az egykor magasan szárnyaló Vice-hoz.

A lépés azt jelentheti, hogy visszatérhet a Vice Media társalapítója, Shane Smith, aki a vállalat fénykorában a vezérigazgatói szerepet töltötte be, többek között 2017-ben is 5,7 milliárd dollárra értékelték a lapot a felügyelete alatt.

Rovatok