Index Vakbarát Hírportál

Egy 56 éves magyar férfi a szlovákiai busztragédia áldozata

2023. május 15., hétfő 17:04

A szlovákiai autópályán történt buszbaleset után a szlovák miniszterek sajtótájékoztatót tartottak. Alexander Mayer, a Pozsonyi Egyetemi Kórház igazgatója arról tájékoztatott, hogy tíz sérültet szállítottak a helyi kórházba, közülük nyolcan kritikus állapotban vannak. A többi sérültet a malackai, a nagyszombati és a szakolcai kórházban látták el.

Mint arról korábban már az Index is beszámolt, kamionnal ütközött egy magyar nyugdíjasokat szállító busz Szlovákiában, a D2-es autópályán. 

A tragédia miatt a szlovák miniszterek délután sajtótájékoztatót tartottak. Úgy tudni, tíz sérültet szállítottak a Pozsonyi Egyetemi Kórházba (UNB) a hétfőn, a D2-es autópályán történt buszbaleset után. Nyolc sérült kritikus állapotban van – közölte a sajtótájékoztatón Alexander Mayer, a kórház igazgatója a Ma7 szerint. A többi sérültet a malackai, a nagyszombati és a szakolcai kórházban látták el. 

Az előzetes adatok szerint a balesetben 59 ember sérült meg. A jelenlegi információk szerint 13 ember súlyos sérülést szenvedett, 8-an közepesen súlyosat, 37-en könnyebb sérüléseket. A noviny.sk úgy tudja,

a baleset egyetlen halálos áldozata egy 56 éves férfi.

Novák Katalin köztársasági elnök közösségi oldalán emlékezett meg a buszbalesetben elhunytról, egyúttal köszönetet mondott a szlovák hatóságoknak a segítségért.

A baleset nem sokkal 11 óra előtt történt a závodi pihenőállomás közelében. A balesetet okozó kamionos egy pihenőhelyről hajtott ki, nem vette észre az autópályán közlekedő, utasokkal teli buszt. 

Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter a balesetről úgy nyilatkozott: a szlovák Országos Mentőszolgálat Operatív Központja (OS ZZS) és a kórházak arról biztosították, hogy minden sérültet azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek.

Szerkesztőségünknek Menczer Tamás külügyi államtitkár megerősítette, hogy a buszon kizárólag magyar emberek utaztak.

Rovatok