Index Vakbarát Hírportál

Schwarzeneggerrel találkozott egy magyar politikus

2023. május 17., szerda 15:38

Nyitrai Zsolt, a Magyar Országgyűlés tagja is részt vett az Ausztriai Világ-csúcstalálkozó nevű klímakonferencián Bécsben, ahol találkozott az osztrák születésű Arnold Schwarzenegger is, és egy közös fotó is készült róluk.

A 75 éves, osztrák születésű Arnold Schwarzenegger kezdeményezésére és szervezésével megvalósuló Ausztriai Világ-csúcstalálkozót (Austrian World Summit) a Hofburgban tartják. Idén az éghajlati válság megoldási lehetőségeivel foglalkoznak a résztvevők, és különös hangsúlyt helyeznek a klímavédelem béke fenntartásában játszott szerepére.

A házigazda, a színészi és politikai karriert is befutó Schwarzenegger, valamint a rendezvény védnöke, Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök mellett Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter és Volodimir Klicsko korábbi ukrán nehézsúlyú profi ökölvívó is részt vesz a csúcstalálkozón. 

A Hofburg palotában Nyitrai Zsolt, a Magyar Országgyűlés tagja is találkozott Arnold Schwarzeneggerrel. A magyar politikus egy közös fotót is posztolt, és elárulta, hogy Arnold „imádja Magyarországot és a magyar embereket, támogatja Orbán Viktort”.

A Terminátor természetesen jófajta magyar borválogatással tér vissza az otthonába

– tette hozzá.

Nyitrai Zsolt a Bors kérdésére elmondta, hogy Arnold Schwarzenegger fontosnak tartja a Föld és a környezet védelmét, akárcsak Magyarország Kormánya. „Közel egy évtizede indított egy zöld mozgalmat és alapítványt, ennek a konferenciájára kaptam meghívást. Közös kedves barátunk volt Andy Vajna, akivel minden idők legjobb folytatását, a Terminátor 2-t forgatták. Szóval vannak közös témáink, örültem a találkozásnak” – fogalmazott.

Az Ausztriai Világ-csúcstalálkozó nevű klímakonferenciát 2017 óta évente rendezik meg Bécsben. A találkozó célja, hogy összekösse a politikai és az üzleti élet, valamint a civil társadalom szereplőit széles körű klímavédelmi szövetség létrehozása érdekében.

Rovatok