Index Vakbarát Hírportál

Újabb részletek a tragikus szlovákiai buszbalesetről: ismeretlen tettes ellen indult eljárás

2023. május 17., szerda 18:11

A szlovák rendőrség szerdán hivatalosan arról adott tájékoztatást, hogy ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás a szlovák D2-es autópályán hétfőn történt magyar buszbaleset miatt – közölte hivatalos Facebook-oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Menczer Tamás elmondta: a szlovák Büntető törvénykönyv szerinti általános veszélyeztetés bűntette miatt indult az eljárás. Majd hozzátett:

a baleset pontos okai és a vétség mértéke további szakértői vizsgálat és szakértői bizonyítás tárgya lesz, így jelenleg nem gyanúsítottak meg senkit.

Az államtitkár a sérültekről elmondta: kedden újabb öt ember tért haza, így jelenleg 18-an vannak kórházban. „A munkatársaink mellett hat szlovákul beszélő szakápoló segíti a kommunikációt, a kapcsolattartást” – mondta Menczer Tamás, aki beszámolt arról is, hogy megkezdődött az együttműködés az Országos Mentőszolgálattal a betegek hazaszállításáról. Jelenleg három sérült hazaszállításának előkészítését végzik. Menczer Tamás együttérzését fejezte ki az áldozat családjának, a sérülteknek pedig felépülést kívánt a videóban.

Mint ismert, hétfőn egy busz egy kamionnal ütközött össze a D2-es autópályán. A járművön miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak, a balesetnek 59 sérültje (közülük 13 sérült állapota súlyos) és egy halálos áldozata van, egy 56 éves magyar férfi.

(Borítókép: Michal Svítok / TASR / AP / MTI)

Rovatok