Index Vakbarát Hírportál

Előkerült az a hat éve elveszett kislány, akivel egy Netflix-sorozat is foglalkozott

2023. május 17., szerda 05:48

Hat évvel ezelőtt, 2017-ben a 9 éves Kayla Unbehaun édesanyjával együtt eltűnt az Illinois állambeli South Elginből. A kislányt az anya rabolhatta el, mikor lánya éppen látogatóban volt nála. Kayla eltűnésének óriási visszhangja volt az amerikai sajtóban – még egy Netflix-sorozat is foglalkozott vele. Ez utóbbi szerepet játszhatott abban, hogy a hétvégén csodával határos módon egy plázában felismerték Kaylát, aki mostanra újra szeretett édesapjával lehet.

Kayla Unbehaun a külön élő anyjánál töltött néhány napot, akivel július 4-én kirándulni indultak. Édesapja – akivel Kayla együtt élt – másnap, július 5-én elindult a lányáért, de az anya otthonához érve annak rokonai közölték, hogy ő és az anyja nem jöttek vissza a kempingezésből, és nyomtalanul eltűntek.

A gyanú szerint a kislányt az anya rabolhatta el.

A szemfüles boltvezető

Az asheville-i rendőrség beszámolója szerint a kislányt szombat este egy bevásárlóközpontban szúrta ki az egyik üzlet tulajdonosa, aki a Netflix Megoldatlan rejtélyek című sorozatából ismerte Kayla esetét. Az illető felismerte a kislányt és azonnal értesítette a rendőrséget.

Miután megtalálták, átadták Kaylát az Észak-Karolinai Szociális Szolgálatnak, akik felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. Édesapja másnap el is ment érte és biztonságban hazavitte – számolt be a Law & Crime.

Az édesanyát még a megtalálás napján letartóztatták emberrablás miatt, és jelenleg 250 ezer dolláros óvadék ellenében tartják fogva.

Az apa köszönetet mondott az ügyön dolgozó bűnüldöző szerveknek és mindenkinek, akik az évek során segítettek felhívni a figyelmet Kayla eltűnésére.

Szeretnénk visszavonulni a nyilvánosságtól, hogy újra megismerhessük egymást, és együtt nekivághassunk egy új kezdetnek

– mondta.

Rovatok