Index Vakbarát Hírportál

Putyin újabb hadüzenetet kapott, de most már oroszoktól

2023. május 17., szerda 19:19

Minden kész: a tavaly megalakult orosz partizánbrigád Oroszországon belül is megkezdheti a harcot Putyin véres rezsimje ellen, eljön hamarosan a mi napunk – fogalmazott Gyenyisz Kapusztyin, az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) vezetője.

Több tízezer orosz partizán áll készen arra, hogy megkezdje a harcot a Putyin-kormány ellen, Oroszország területén – derült ki egy friss videóból, amit Gyenisz Kapusztyin, az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) vezetője osztott meg – írta a Portfolió. Hozzáteszik: az RDK valószínűleg az a szervezet, amely néhány hónapja betört egy kisebb gyalogsági alakulattal Ukrajna területéről Brjanszk térségébe.

A szervezet Ukrajna-párti, Putyin-ellenes katonákból áll.

Többnyire az ukrán haderő oldalán harcolnak az orosz katonák ellen. Gyenyisz Kapusztyin, az Orosz Önkéntes Hadtest vezetője a videót egy fegyverraktárban készítette.

Minden kész: a tavaly megalakult orosz partizánbrigád Oroszországon belül is megkezdheti a harcot Putyin véres rezsimje ellen. Eljön hamarosan a mi napunk. Készen állnak a támogatóink, és mi is. Figyeljétek a híreket!

– mondja az RDK vezetője, majd a kamera egy maroknyi fegyveresre vált, akik Kapusztyin szerint Oroszország területéről jelentkeznek be. Azt ígérik, hogy „felelősségre vonják azokat a szemétládákat, akik tönkretették az országot”, illetve megköszönték azokat a fegyvereket, amit a „különleges műveletnek” köszönhetően kaptak. Videójukban kiemelték:

Több tízezren vannak, és hamarosan sosem látott dolgok történnek majd Oroszországban.

Ugyanakkor feltehetően mind a létszámuk, mind a felszereltségük eltúlzott lehet.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin. Fotó: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP)

Rovatok