Index Vakbarát Hírportál

Előkerült a négy kisgyerek, akik 17 napig voltak elveszve a dzsungelben

2023. május 18., csütörtök 10:00

Az elképzelhetetlen vált valóra, amikor 17 nap után élve találták meg a négy gyermeket, akik egy repülőszerencsétlenség után magukra utalva kóboroltak életveszélyes körülmények között az Amazonas menti esőerdőben.

Gustavo Petro kolumbiai elnök osztotta meg Twitteren az örömhírt, hogy csodával határos módon egészségesen kerültek elő a gyerekek.

A testvérek – egy tizenegy hónapos csecsemő, egy négy-, egy kilenc- és egy tizenhárom éves fiú – egy repülőszerencsétlenségnek voltak a túlélői, mely május 1-én történt, feltehetően egy mechanikai meghibásodás miatt.

A tragédiában három ember vesztette életét, akiknek holttestét már korábban megtalálták a hatóságok. Az áldozatok között volt a repülőgép pilótája és a négy gyermek édesanyja is – írja a Daily Mail.

Bunker gallyakból és levelekből

A repülő lezuhanása után a mentőcsapatok onnan tudták, hogy maradtak túlélők, hogy az erdőben egy gallyakból, levelekből és ágakból összetákolt menedékre – melyet a gyerekek építettek –, egy ollóra és hajgumira, továbbá cumisüvegre és megrágott gyümölcsökre bukkantak.

Ezt követően három helikopter, több mint 100 katona és keresőkutyák járták a dzsungelt Caquetá – ahol a gép földet ért – és Guaviare megyék között. A jelentések szerint a testvérekre végül az egyik csónakos talált rá.

A veszélyes élővilág, a heves esőzések és az 50 méter magas fák a képzett katonáknak is komoly nehézségeket okoztak; így még inkább felfoghatatlannak tűnik, hogyan volt képes túlélni négy gyerek közel három héten keresztül a dzsungelben, gyümölcsökön élve és kiszolgáltatva a vadállatoknak.

Rovatok