Index Vakbarát Hírportál

Nem dicséret, az EP-képviselő szerint Magyarország sorsára fog jutni a lengyel kormány

2023. május 21., vasárnap 13:51

Przemyslaw Czarnek lengyel oktatási miniszter szavai felháborították Ilana Cicurel francia EP-képviselőt, aki kijelentette, hogy Lengyelország néhány év múlva Magyarország sorsára fog jutni.

Ilana Cicurel francia európai parlamenti képviselő a napokban azt mondta, megdöbbentették őt Przemyslaw Czarnek lengyel oktatási miniszter kijelentései, és szerinte a lengyel kormányt egyértelműen Magyarország inspirálta – írja a Portal Samorzadowy lengyel lap.

Nézzék meg Magyarországot, és látni fogják, mi lesz Lengyelországban néhány év múlva

– fogalmazott.

A lengyel média beszámolója szerint ugyanis Czarnek az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottságának képviselőivel Varsóban folytatott hétfői megbeszélésen kijelentette, hogy nem fog olyan kutatásokat finanszírozni, amelyek a lengyel állam jó hírének rágalmazására irányulnak. 

Czarnek megjegyezte azt is, hogy a lengyel állam oktatási és tudományos minisztereként joga van dönteni a tudományos kutatások finanszírozásáról. „Egyeseket tudok finanszírozni, másokat nem” – tette hozzá.

A találkozón a miniszter azt is kijelentette, alaptalanul becsmérelték a lengyel konzervatívokat azon kijelentésük miatt, miszerint az egészséges család egy férfi és egy nő házasságán alapul. 

Mi, a tudomány konzervatív képviselői voltunk azok, akiket becsméreltek vagy fegyelmeztek, csak azért, mert azt állítottuk, hogy az egészséges család egy férfi és egy nő házasságán alapul

– mondta.

Rovatok