Index Vakbarát Hírportál

Tömegverekedés tört ki a futballszurkolók között, többen meghaltak

2023. május 21., vasárnap 10:57

Legalább tizenkét ember meghalt, és közel százan megsérültek szombaton egy futballstadionban kitört verekedésben Salvador fővárosában, San Salvadorban. A stadionba több száz rendőrt és katonát vezényeltek a rend helyreállítására.

Szurkolók próbáltak meg bejutni a San Salvador-i Cuscatlan Stadionba, hogy megnézzék a helyi Alianza és a CD FAS labdarugócsapat bajnoki mérkőzését. A tömegben verekedés tört ki, később a meccset félbeszakították, hogy a nézőket kimenekítsék. A stadionba több száz rendőrt és katonát vezényeltek a rend helyreállítására.

A nemzeti polgárőrség a Twitter közösségi oldalon arról számolt be, hogy a Cuscatlan Stadionnál történteknek kilenc halálos áldozata volt, többen megsérültek, és kórházba kerültek, két sérült állapota súlyos. Egy összevágott videó is megtalálható a közösségi oldalakon, amelyet csak erős idegzetűeknek ajánlunk. A felvételt ide kattintva tudják megtekinteni.

A CNN legfrissebb információi szerint 

legalább 12 ember halt meg a verekedésben, és mintegy kilencvenen sérültek meg.

A hírek alapján a legtöbb sérült állapota stabil.

Francisco Alabi egészségügyi miniszter biztosította az embereket, hogy az összes sérültet sürgősségi kórházi ellátásban részesítik. Juan Carlos Bidegain belügyminiszter elmondta, hogy a polgári védelmi csapatok készenlétben állnak, hogy segítsenek az érintetteknek – írta az MTI.

Rovatok