Index Vakbarát Hírportál

Utcai zavargások törtek ki a tragikus autóbaleset után Cardiffban

2023. május 23., kedd 18:25

Zavargások törtek ki Wales fővárosában, Cardiffban, miután két tizenéves fiú meghalt egy autóbalesetben – közölte a helyi rendőrség.

A dél-walesi rendőrség közleménye szerint az „erőszakos rendbontás” során felgyújtott járműveket és megrongált ingatlanokat hagyott hátra a megvadult tömeg. A garázdálkodókkal szemben fellépő rendőrök közül többen is megsérültek, tették hozzá.

Nem világos, hogyan függött össze az autóbaleset és az azt követő pusztítás, de olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek szerint egyes randalírozók úgy vélték, hogy a rendőröknek közük lehetett a fiúk halálához, írja a CNN.

A rendőrök nagyon sok embert letartóztattak már a zavargások miatt, és Mark Travis rendőrfőnök-helyettes szerint továbbiak következnek. Travis „teljesen elfogadhatatlannak” nevezte a mentőszolgálatok elleni erőszakot és a vagyonrongálást.

A rendőrség helyi idő szerint hétfőn 18:00 óra magasságában értesült egy súlyos közúti közlekedési balesetről a Snowden Roadon, amely két tizenéves fiú halálát okozta.

A közösségi médiában megosztott felvételeken több mint egy tucatnyi rendőr látható, akik látszólag a tüntetők megfékezésére törekedtek.

A közlemény szerint a rohamrendőrök és a társhatóságok is a helyszínre vonultak. A rendőrfőnök-helyettes részvétét fejezte ki a gyászolóknak.

Rovatok