Index Vakbarát Hírportál

Drogkereskedőket fogott el a rendőrség Budapesten

2023. május 24., szerda 09:53

Több mint tízmillió forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség három férfi lakásán, akik a gyanú szerint kábítószert árultak Budapesten. Az elkövetőket őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatásukat.

A Budapesti Rendőr Főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytat eljárást a három férfival szemben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A budapesti nyomozók május 17-én a főváros X. és II. kerületében ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

A rendőrség tájékoztatása szerint az 53 éves K. Csabának bűntársai, F. Richárd és O. Csaba segítettek kábítószer-értékesítésben és -tárolásban.

K. Csaba lakásán a rendőrök közel egy kilogramm, az elsődleges teszt alapján amfetamint tartalmazó kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. F. Richárdtól a nyomozók több mint száz gramm, feltehetően szintén amfetamintartalmú kábítószergyanús anyagot, néhány gramm kokaint foglaltak le.

O. Csaba otthonában a nyomozó hatóság tagjai több mint 5 liter kábítószergyanús folyadékot (az elsődleges adatok szerint a „Gina” néven ismert partidrogot), illetve a hígításhoz használatos vegyi anyagokat találtak és foglaltak le. 

A lefoglalt anyagok feketepiaci értéke összesen több mint 13 millió forint

– tudatta a rendőrség.

A három férfit a rendőrök kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, az elkövetőket őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatásukat.

Rovatok