Index Vakbarát Hírportál

Több embert megölt egy ámokfutó Japánban

2023. május 25., csütörtök 15:03

Legalább három embert megölt egy férfi Japánban, Nakano városában csütörtökön.

A rendőrség helyi idő szerint délután 4.25-kor kapott értesítést arról, hogy egy férfi a Nagano Prefektúrában található Nakanóban megkéselt egy nőt. A járőrök a helyszínen megtalálták a gyanúsítottat, de ekkor a férfi elővett egy vadászpuskát, és rájuk lőtt. A Kyodo News beszámolója szerint

a megkéselt nő, valamint rajta kívül két rendőr is meghalt. 

Mindeközben az elkövető elbarikádozta magát egy lakóépületben, és a ház környékét lezárták a rendőrök, de azóta sem tudták ártalmatlanítani a férfit, pedig már több óra eltelt a rendőrségi bejelentés óta. Egy helyszíni videó szerint még este 8 óra környékén is lövéseket hallottak a helyszínről.

Úgy tudni, hogy egy negyedik ember is megsérült, de az ő állapotáról azért nincs hír, mert az ámokfutó miatt nem tudták megközelíteni, kimenteni a helyszínről. A gyanúsított állítólag terepruhát, valamint maszkot, napszemüveget és kalapot viselt.

Japánban nem gyakran fordulnak elő efféle gyilkosságok, mivel szigorúan szabályozzák a lőfegyverekkel való kereskedelmet. A múlt évben Abe Sinzó volt miniszterelnöknek a nyílt utcán történő meggyilkolása keltett nagy megrökönyödést.

Rovatok