Index Vakbarát Hírportál

Videón a repülést választó utasok egyik nagy rémálma

2023. május 26., péntek 13:31

Kinyitotta egy utas a vészkijárati ajtót az Asiana Airlines légitársaságnak a dél-koreai Csedzsu-szigetről Tegu városába tartó utasszállító repülőgépén, amikor az még a levegőben volt. Senki sem sérült meg komolyabban, de 9 embert légzési nehézségek miatt kórházba kellett szállítani.

A dél-koreai légitársaság Airbus A321 típusú gépén 194 utas tartózkodott, és a gép már a leszálláshoz készülődött 250 méteres magasságban, amikor a vészkijárat mellett ülő férfi kinyitotta az ajtót.

A gép sikeresen landolt a tegui repülőtéren, az incidens során senki sem sérült meg, de kilenc utas – köztük nyolc iskolás korú gyermek – légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kórházba szállították őket.

A dél-koreai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a rémült utasok megpróbálták lefogni a férfit, akinek végül mégis sikerült az utasszállító ajtaját kinyitnia.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a személyzet tagjai segítségért kiabáltak, amikor a férfi elkezdte rángatni a repülő ajtaját, végül az utasok fogták le, miután sikerült kinyitnia, mert ezt követően ki is akart ugrani a gépből.

„A gyerekek pánikba estek és zokogtak. Az ajtó közelében ülő utasok rémültek meg a legjobban. Nagy volt a káosz, az emberek pánikba estek, a légiutas-kísérők pedig orvosért kiáltottak” – számolt be egy utas.

A 33 éves férfit a helyi rendőrség őrizetbe vette, indítékai egyelőre ismeretlenek, az ügyben hatósági vizsgálat indult. A tegui rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem volt ittas, egyedül utazott, de tettének okát nem árulta el – adta hírül az MTI.

„Nem tudtunk vele normálisan kommunikálni. Kivizsgáljuk a bűncselekmény indítékát, és felelősségre vonjuk az elkövetőt” – közölte a helyi rendőrség egy tisztje.

Rovatok