Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson megbeszélést folytatott Donald Trumppal

2023. május 27., szombat 17:36

Boris Johnson az amerikai körútján Donald Trumppal folytatott megbeszéléseket Ukrajna támogatásáról. A volt brit miniszterelnök szóvivője szerint a két politikus megvitatta az ukrajnai helyzetet és az ukrán győzelem jelentőségét.

A Reuters beszámolója szerint mióta tavaly leváltották Nagy-Britannia miniszterelnöki tisztségéből, Johnson igyekezett az Oroszország teljes körű inváziója elleni harcban Ukrajna egyik leglelkesebb támogatójaként feltűnni, és a héten azért látogatott az Egyesült Államokba, hogy politikusokkal beszéljen a Kijevnek nyújtott támogatás fenntartásáról.

Mint megírtuk, Boris Johnson május 25-én az egyesült államokbeli Dallasban járt, ahol Greg Abbott texasi, valamint Joe Lombardo Las Vegas-i kormányzóval is találkozott. A brit politikus arról győzködte a republikánusokat, hogy támogassák Ukrajnát.

Csak arra kérem önöket, hogy mindannyian tartsanak ki mellette. Önök a jó lóra tesznek. Ukrajna győzni fog. Le fogják győzni Putyint

– mondta nekik Johnson.

Johnson szóvivője szerint a volt brit miniszterelnök csütörtökön találkozott Donald Trumppal, akivel egy munkavacsorán megvitatták az ukrajnai helyzetet és az ukrán győzelem jelentőségét. A találkozóról további részleteket nem árultak el.

A The Guardian azt írja, Donald Trump már többször is méltatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és a hónap elején a CNN-nek nyilatkozva azt mondta, azt szeretné, hogy ne haljon meg több orosz és ukrán ember. 

És ezt el is fogom érni. Ezt 24 órán belül elintézem

– jelentette ki a volt amerikai elnök.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, szombati, percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

Rovatok