Index Vakbarát Hírportál

Kutyái mentették meg a nő életét egy medvétől

2023. május 28., vasárnap 14:19

Egy brassói nő úgy ébredt, hogy medve volt az udvaron. A vadállat körbefutotta a házat, a nő kutyái pedig követték. Ugyanezen a napon egy másik városrész lakói figyelmeztetést kaptak arról, hogy egy másik vadállat sétálgat egy kórház körül.

A nő kiment a ház udvarára, hogy telefonáljon. Alig egy percig ült a kanapén, amikor a medve elsuhant a szeme előtt − írta meg a román Observator.

Hirtelen a medve előtt találtam magam. Nem az erdőből jött, hanem a szomszédból. Kerítésről kerítésre haladt. A gyepre futottam, nem a házhoz. A medvét a kutyák üldözték. Miki, Maya és Luna. Ők voltak azok, akik megmentettek. Nagyon féltem! Az eset után két éjszakán át egyáltalán nem aludtam

− mondja Cerasela.

A tulajdonos szerint ha nincs a három schnauzer kutya, tragédia történhetett volna. A szokatlan jelenetet a házra szerelt térfigyelő kamerák rögzítették. 

A medve szabadon sétált a városban

Az eset nem sokkal az után történt, hogy a brassói hatóságok riasztást adtak ki egy másik medve miatt, amely a város egyik kórháza körül kóborolt.

Körülbelül 11 órával a kórházból érkező riasztás után a másik medve is megérkezett Brassónak ebbe a kerületébe, kevesebb mint egy kilométerre onnan. Az utcákon és a házak udvarain sétált végig, olyan helyeken, ahol sok gyermek játszott. 

Nem a medvék az egyetlen állatok, amelyek megszokták az emberek jelenlétét, és akadálytalanul sétálgatnak az udvarokon.

A múlt hónapban egy észak-karolinai amerikait, aki a ház teraszán pihent egy nyugágyon, lepett meg egy hívatlan vendég. Megállt egy medve előtte, amely tőle körülbelül két méterre haladt el. Az állat ugyanúgy megijedt az idős férfitól. Néhány másodpercre a medve és a férfi is megdermedt.

Két évvel ezelőtt bejárta az egész világot egy videó, amelyen egy fiatal amerikai nő harcol egy medvével.

Rovatok