Index Vakbarát Hírportál

Ezren sztrájkolnak fizetésemelésért a párizsi Disneylandben

2023. május 31., szerda 11:52

Kedden a Disneyland Paris mintegy ezer alkalmazottja sztrájkolt, követeléseik között a legnagyobb hangsúlyt a dolgozók bérének emelése kapta.

A CGT, az UNSA és a CNT-SO nevű szakszervezetek támogatásával „legalább 1000 munkavállaló sztrájkolt kedd reggel az összes területről, beleértve a szórakoztatást, a karbantartást és a biztonságot” – mondta el Fabien Beiersdorff, a Disney CGT főtitkára, míg a menedzsment 954 sztrájkolót számolt össze a 17 000 alkalmazottból.

Több előadás is megszakadt

A CGT szerint több előadást és a felvonulást is félbe kellett szakítani. A labda a menedzsmentnél van, mert a munkavállalók szombatra újabb akciónapot terveznek

– tette hozzá Beiersdorff.

A múlt heti sztrájk után a vezetőség pénteken találkozott a szakszervezetekkel, és „125 eurós bónusz kifizetését, a pihenőnapok és a túlórák pénzzé tételének lehetőségét, valamint a 13. havi fizetés egy részének havi kifizetését” javasolta – magyarázta a Disneyland Paris szóvivője. 2022 és 2023 között „a dolgozók 82 százalékának összesen kilencszázalékos béremelést biztosítanak” – tette hozzá a vezetőség.

Rovatok