Index Vakbarát Hírportál

Mérlegre kell állniuk azoknak, akik Új-Zélandon repülőre akarnak szállni

2023. június 1., csütörtök 07:48

Úgynevezett „utastömeg-felmérést” végez az Air Nem Zealand nemzetközi légitársaság, melynek keretében minden felszálló utas testtömegét megmérik. Az utasok mellett mérlegre teszik a gépek rakományait, a fedélzeten lévő ételeket és a raktérben lévő poggyászokat is. A felmérés különösen fontos lesz a légitársaság Aucklandből a New York-i John F. Kennedy repülőtérre vezető útjához, ami a világ egyik leghosszabb járata.

Új protokollt vezetett be az Air New Zealand nemzetközi légitársaság, akik július 2-ig úgynevezett „utastömeg-felmérést” végeznek. Ebben az időszakban minden utasukat, akik az Aucklandból induló nemzetközi járatra szeretnének felszállni, arra kérik majd, álljanak a mérlegre, hogy kiderüljön, mekkora a testtömegük – írja az interestingengineering.com.

Alastair James, a légitársaság rakományszabályozásának fejlesztésére szakosodott szakértője elárulta, gyakorlatilag mindent lemérnek, ami a repülőgépre kerül: a rakománytól a fedélzeten lévő ételeken át a raktérben lévő poggyászokig.

A szakértő arról is beszélt, ismerős lehet ez a kezdeményezés, ugyanis a légitársaság 2021-ben végzett már hasonló felmérést a belföldi utasok körében, de a nemzetközi felmérés a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

A felmérés különösen fontos lesz a légitársaság Aucklandből a New York-i John F. Kennedy repülőtérre vezető útjához, ami a világ egyik leghosszabb járata.

A repülés előtti mérlegelés sokakat feszélyezhet, Alastair James azonban biztosított mindenkit, senki se fogja látni az utasok súlyát. Az utasok lemérése mellett csomagjaikat is külön mérlegre helyezik el. A légitársaság ragaszkodik ahhoz, hogy az összegyűjtött adatok névtelenek maradjanak.

Rovatok