Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden megint hatalmasat esett

2023. június 2., péntek 06:52

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden Coloradóban, az amerikai légierő akadémiájának diplomaátadóján zakózott egyet, miután egy homokzsákban megbotlott. Nem ez volt az első eset, hogy Biden elesett, korábban a lépcső és a biciklije is megtréfálta.

Joe Biden, aki az Egyesült Államok történelmének legidősebb elnöke a maga 80 évével, Coloradóban, az amerikai légierő akadémiáján adott át okleveleket az egyetem diplomaosztóján, amikor a képek tanúsága szerint megbotlott és elesett. Ketten is Biden segítségére siettek, nekik sikerült talpra állítani az amerikai elnököt.

Mint azt a BBC beszámolója is írja, Biden körülbelül másfél órát állhatott, hogy kezet foghasson a 921 végzős kadét mindegyikével.

A Fehér Ház sajtóközleményében arról írt, hogy Biden a súgógépének alátámasztására használt homokzsákok egyikében botlott meg, amelyre feltápászkodása után rá is mutatott, mint a probléma felelőse. A Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre azt mondta, hogy Biden „tökéletesen jól érzi magát”, és „nagy mosollyal” szállt fel a gépre.

Nem egyedi eset, hogy az amerikai elnök megbotlik és elesik, korábban már meggyűlt a baja a lépcsővel, de volt, hogy azután esett el, hogy megállt a biciklijével.

(Borítókép: Joe Biden 2023. június 1-jén. Fotó: Brendan Smialowski / AFP)

Rovatok